söndag 10 augusti 2014

Sommarkaka

Det här receptet ligger mig varmt om hjärtat då jag ofta bakade den om somrarna när barnen var små. Godast med burkaprikoser/persika tycker jag!

Är härligt enkel och sådär lagom kletig!

Ugn 175 grader
  • 100 gram smör
smältes
  • 2 dl socker
vispas ner i det smälta smöret
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
blandas
  • 2 ägg vispas ner i smöret/sockret.
Blanda sedan i de torra ingredienserna.
Bred ut smeten i en kak/pajform och lägg över delade aprikoser. Grädda 25 minuter.
Alternativ fyllning: vinbär, hallon eller blåbär. Kanske rabarber.
Serveras med glass eller grädde, eventuellt vaniljkräm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar