söndag 10 augusti 2014

Solrosfrökakor


















De här kakorna är inte så nyttiga trots namnet! Men de är väldigt goda och har en knäckig och nötig smak.





Solrosfrökakor
Sätt ugnen på 175
Rör 2,5dl socker med 200g rumsvarmt smör eller margarin.
Tillsätt 4msk sirap och rör om
Blanda 2,5 dl vetemjöl med 1tsk bakpulver
2 dl grahamsmjöl. 2 msk vaniljsocker och 1,5 dl solrosfrön
Rör ner de torra ingredienserna med socker/smörsmeten till en smidig deg
Rulla ut degen i 3 längder på ett mjölat bord, lägg längderna på en plåt (smord eller på bakplåtspapper), platta till något och strö över/tryck fast extra solrosfrön
Grädda i ca 15 min. låt svalna något och skär sedan längderna på diagonalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar