söndag 10 augusti 2014

Sega chokladrutor

De här chokladrutorna är enkla att göra fast det är blockchoklad i och det har man ju inte alltid hemma. Jag brukar bunkra upp med några 200 grammare så att jag kan hänge mig åt mina infall!

Ugn 175 grader
25 min (i min ugn 20 min)

200 g mörk blockchoklad (jag hade bara ljus så jag blandade ner 3 msk kakao med)
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g hasselnötter
2 tsk kallt kaffe

Smält smöret och låt sedan chokladen smälta med det varma smöret i micro eller kastrull.
Vispa ägg och socker, blanda sedan i övriga torrvaror.
Rör ner smör/chokladsmeten och kaffet. Hacka eller stöt nötterna i mortel. Blanda i nötterna i smeten och strö några över.
Häll i långpanna och grädda. Obs inte för länge!

Skär i rutor och mumsa i dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar