Jag bakade Butterkaka och en tung, mäktig chokladkaka som jag gräddade i en nyinköpt plåt som jag tror passar bra för mjuka kakor!
Ingen kan anklaga mig för att vara jättenoggrann för fort och effektivt ska det vara. Därför, antar jag, glömde jag ha i ägget i Butterkakedegen men kakan blev jättesmaskig ändå!
VETEDEG
Fyllning
Vaniljkräm, Själv använder jag pulver, som man vispar ut i kall mjölk. Jag brukar tillsätta extra vaniljsocker och göra krämer riktigt tjock. Då blir det lättare att hantera bullarna utan att krämen smetar och rinner ut.
Gör så här:
Gör först vetedegen och låt den jäsa i 30 minuter. Under tiden den jäser gör du vaniljkrämen och ställer den svalt.
Kavla ut vetedegen och bred på vaniljkrämen och rulla ihop som en rulltårta.
skär ca 12 bullar av rullen och lägg dem enligt bild i en rund form, gärna med löstagbar kant.
Låt jäsa i 30 min.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller gör en florsocker glasyr och ringla över när kakan kallnat.
Endel har russin i kakan men det gillar inte jag.
Grädda kakan i 200 grader/175 i varmluft i ca 30 min.
Placera bullarna i formen, det blir lite glest men jäser ihop.
Färdiggräddad och smaskig!
Mastig kaka!
225 g smör
225 g riktigt mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör och mannagryn till formen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar