Jag är hopplös med att köpa bananer som sedan ligger och blir svarta...
Det känns inte rätt att slänga dem så jag brukar baka på dem.
Banankaka med glasyr
Fantastiskt god!!
4,5 dl socker
2 ägg
4 bananer
2 hg smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 ägg
4 bananer
2 hg smält margarin
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
Glasyr
150 gr smält margarin
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 gr smält margarin
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör kakan såhär:
Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål med gaffel. Smält margarinet. Häll i de mosade bananerna, mjölblandningen och det smälta margarinet i äggsmeten. Vispa försiktigt tills allt blandat sig ordentligt. Lägg i en smord och bröad bakform.
Grädda i 175 grader i cirka 30-45 minuter. Är du osäker så prova med en baksticka eller gaffel i mitten och se om den är färdiggräddad.
Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål med gaffel. Smält margarinet. Häll i de mosade bananerna, mjölblandningen och det smälta margarinet i äggsmeten. Vispa försiktigt tills allt blandat sig ordentligt. Lägg i en smord och bröad bakform.
Grädda i 175 grader i cirka 30-45 minuter. Är du osäker så prova med en baksticka eller gaffel i mitten och se om den är färdiggräddad.
Gör glasyren såhär:
Smält smöret på låg värme. Så fort allt smör har smält, blanda i de övriga ingredienserna. Florsockret ska siktas över, gärna genom en finmaskig sil. Vispa glasyren lite med en ballongvisp eller liknande, om det klumpar sig.
Koka ej glasyren. Det går lika bra att smälta smöret i micron och sedan tillföra resten av ingredienserna.
Smält smöret på låg värme. Så fort allt smör har smält, blanda i de övriga ingredienserna. Florsockret ska siktas över, gärna genom en finmaskig sil. Vispa glasyren lite med en ballongvisp eller liknande, om det klumpar sig.
Koka ej glasyren. Det går lika bra att smälta smöret i micron och sedan tillföra resten av ingredienserna.

Bild: dietalis.s
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar