Digestive-kex
2 dl rågsikt (eller annat fullkornsvetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk strösocker
½ tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
75 g smör
saften av ½ citron
ca. 1 msk mjölk
1 krm salt
2 dl havregryn
2 tsk strösocker
½ tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
75 g smör
saften av ½ citron
ca. 1 msk mjölk
1 krm salt
Kör havregrynen i matberedare tills de är krossade. Tillsätt alla torra ingredienser och pressa över citronen. Lägg i smöret i klickar, kör matberedaren tills degen är smulig. Häll i mjölk när maskinen är igång tills smulorna bildar en lagom "deg". Kavla ut tunnt (ca 3 mm) och ta ut runda kakor ur degen. (ca. 7 cm i diameter). Nagga och grädda på 175 grader i 15 minuter,

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar