tisdag 23 september 2014

Saftig mjuk äppelkaka

Vi har bara ett äppelträd men det har gett massor med god frukt. Jag har gjort mos och fryst in klyftor till framtida äppelkakor och annat gott! Man känner sig rik och rejäl på något sätt när man fyller frys och skafferi med egenhändigt insamlad mat!

Den här äppelkakan är smidig att göra och saftigt god! Idag när jag bakade tog jag grädde istället för mjölk och dubbelt med kanel.



3-4 äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
Skala och skiva/tärna äpplena och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser så det får stå medan du gör själva kaksmeten.

Kakan:
150 gram smör 
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Vispa smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Häll smeten i en springform  Fördela äpplena och sockerlagen ovanpå smeten 
Grädda i 175 grader ca 30 min
Glömde fotografera, så jag lånar en bild!
Bild från Brösarps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar